Polar World

Den 18 maj 2009 invigdes världens största isbjörnspark i Orsa Grönklitt. Siljan Schakt har tillsammans med Nils Skoglund AB ansvarat för byggnationen, och resultatet väcker häpnad. Närvarande imponerades av en 41000 kvadratmeter stor anläggning, med vidsträckta och djupa badområden, egen snökanonanläggning, fiskeplats och idebyggnader. För besökare finns utställningslokaler och informationsplatser samt en amfiteater som överskådar anläggningen.

Det var under våren 2008 som Siljan Schakt påbörjade sitt arbete med anläggningen på uppdrag av Orsa Grönklitt. Avsikten var att bygga en anläggning att räkna som en av de mest funktionella i världen och ett föredöme för andra, och nu står den alltså färdig. "Vi har lyssnat på experter från hela världen och gjort en lista på hur deras drömpark för isbjörnar skulle se ut. Det blev Polar World!", säger Torbjörn Wallin, VD på Orsa Grönklitt. "Vi är givetvis jättenöjda med resultatet!" – Torbjörn Wallin, VD, Orsa Grönklitt

Ett väl utfört arbete

Kenneth Ekvall, zoolog på Orsa Grönklitt säger att den nya miljön för parkens isbjörnar är en stor förbättring gentemot de anläggningar de kommer ifrån, och ger ett gott betyg för Siljan Schakts insats i att efterlikna isbjörnens naturliga miljö.

“Det här är utan tvekan en av de finaste isbjörnsanläggningarna som någonsin har byggts”, säger han och ger särskild eloge för dammarna i anläggningen. “De är verkligen stora och variabla, och isbjörnarna älskar att simma i dem.”

Även Torbjörn Wallin visar sin belåtenhet. “Vi är givetvis jättenöjda med resultatet!”, säger han.

Den goda responsen ser Janne Arnesson, VD på Siljan Schakt, som mycket bra marknadsföring och ett bevis för kompetennsen hos de som arbetat där: “Detta är ett riktigt “reklamjobb” som vi kommer att kunna visa upp med stolthet i år framöver!”

Se när isbjörnarna Ewa och Wilbärr leker i sitt nya hem i bildhistorien “A Splash in the Pond“!

För isbjörnarnas bästa

Polar World ska sprida kunskap om is­björnen och dess levnadsvillkor, och dess­utom agera avels­anläggning. På grund av klimatförändringen med mindre is och sämre tillgång till jaktmarker är isbjörnen idag en hotad art och anläggningar som denna är viktigare än någonsin.

En dag kan det vara nödvändigt att plantera ut isbjörnar, och då ska Polar World vara en viktig resurs, tack vare dess satsning på en hög levnadskvalitet för isbjörnarna och en stark genetisk variation.

Kontakta oss för mer information!

Den här webbplatsen använder cookies för att du ska få den bästa upplevelsen på vår hemsida. Genom att använda vår webbplats godkänner du cookies.